Per poder signar des d’Android amb el Portasignatures AOC, és necessari disposar d’un certificat personal en dispositiu (tipus T-CAT P)

A continuació trobaràs els passos per poder signar des d’un Android les peticions del Portasignatures AOC.

1. Exporta el teu certificat al teu dispositiu Android

En primer lloc, cal que exportis l’arxiu del certificat al teu dispositiu Android per poder instal·lar-ho o cridar-ho posteriorment des del Portasignatures. Per fer-ho  necessitaràs l’arxiu original d’instal·lació o, si no el tens, pots crear un arxiu nou exportant-lo des d’un navegador on el tinguis instal·lat. L’arxiu tindrà l’extensió .p12 o .pfx.

Un cop tinguis l’arxiu del certificat cal seguir aquests passos:

  • Envia l’arxiu a una bústia de correu que gestionis des del teu Smartphone o tauleta o carrega’l al Drive o a altre servei al núvol.
  • Guarda l’arxiu a una ubicació del teu dispositiu Android.

2. Instal·la el certificat al teu dispositiu

Important: Aquest pas, no és imprescindible, doncs és possible signar sense necessitat de tenir el certificat instal·lat, només tenint-ho desat a dintre dels arxius del dispositiu o al drive. Si prefereixes no instal·lar-te el certificat, pots passar directament al següent pas.

Per instal·lar-te el certificat, executa l’arxiu amb extensió .p12 o .pfx, que has desat en una ubicació del teu dispositiu, fent clic a sobre.

porta1.png

 

El sistema et demanarà la contrasenya amb la que has protegit l’arxiu en fer l’exportació. Si és una T-CAT P i l’arxiu és l’original (no una exportació), la contrasenya  de l’arxiu és el codi de suspensió rebut en el correu de la descàrrega.

porta2.png

 

A continuació et demanarà un nom per al certificat, et recomanem que posis un nom prou identificatiu. 

porta3.png

 

Un cop afegit el nom, el sistema avisarà que s’ha instal·lat correctament.

3. Descarrega l’app Viafirma des del Google Play

Per poder signar amb el Portasignatures des d’un dispositiu Android, cal descarregar-se del Google Play l’aplicació  Viafirma Mobile.  

porta4.png

4. Signa amb el teu dispositiu Android

Un cop instal·lat tant el certificat  (Si has decidit instal·lar-ho) com l’aplicació Viafirma Mobile, si ets usuari del Portasignatures, pots accedir a la safata des del teu dispositiu mòbil accedint a https://portasignatures.aoc.cat/ en un navegador  o fent clic a l’enllaç que rebràs a la teva bústia de correu electrònic quan tinguis una petició pendent.  En cas que només rebis documents per signar com usuari extern a l’eina, podràs accedir només des de l’enllaç del correu.

porta5.png

 En accedir al Portasignatures de l’AOC ja sigui des de l’enllaç directe o des de l’enllaç del correu, has de fer clic al botó per accedir amb certificat.

porta6.png

Un cop facis clic a “Entrar con certificado local” seràs redirigit a l’app Viafirma Mobile.

 Tens dues maneres d’autenticar-te:

  • Llavero de credenciales: Fa referència al certificat instal·lat en el dispositiu.
  • Formato P12 o Pfx: Amb aquesta opció no caldria instal·lar-se el certificat, només tenir-ho entre els nostres arxius dintre del dispositiu Android i hauríem d’indicar el codi d’instal·lació cada cop que el fem servir.

porta7.png

Un cop seleccionada l’opció desitjada, entraràs a la safata de peticions pendents de signar. Aquí només cal que escullis la petició que vols signar, la revisis i premis “Signatura amb certificat local”.

porta8.png

A continuació tindràs novament l’opció d’escollir entre el certificat instal·lat o l’arxiu .p12 o .pfx.  Un cop escollida l’opció i indicat el pin, si s’escau, el sistema mostrarà un avís conforme s’ha signat correctament el document.

porta10.png